Please use your callsign as username
Gebruik uw call als gebruikersnaam.

ARDF werkgroep

WLD starte op initiatief van Luc, ON4AOL een ARDF werkgroep. Daar is nog heel wat werk aan de winkel is, om onze ARDF set-up volledige uit te bouwen en kunnen alle handen helpen.

Een to do lijst met actie punten werd in overleg opgesteld en een taakverdeling vooropgesteld onder de ARDF WLD - leden.

Een van de actiepunten is de afstemming van de antenne. Luc , ON4AOL bouwde de proefopstelling. Op 1 november werden een aantal life testen uitgevoerd. Hieronder een aantal impressies, genomen door Luc, ON4AOL. Al onze voskens worden hier mee uitgevoerd. Het is Eddy, ON6HE en Dirk, ON4DNR die deze taak op hun nemen.

Wij bouwen met een 14 tal WLD leden een 80 meter ARDF ontvanger. Een kit werd samengesteld door Luc, ON4AOL en Franco, ON4AUB staat in voor de tekening. Op de laatste workshop, legde Luc, ON4AOL perfect uit hoe de te volgen stappen zijn. De evolutie en opmerking staan op een blog van Luc, ON4AOL.

 In totaal bouwden 12 WLD-ers het vossengeweertje voor 80 m. De verschillende uitvoeringen zijn te bewonderen op de wld workshopblog. een dikke proficiat aan al de bouwers en speciaal aan Luc, ON4AOL die de leiding  hiervan op zich nam en die de projecten met zijn kennis ondersteunde.

Even voor elf uur kwam Jacky ON3JK aangereden , net voor mijn xyl en mezelf, naar onze startplaats .We waren goed op tijd en de camper werd op zijn plaats gezet en de luifel uitgerold.
Terwijl de xyl koffie maakte werd het materiaal overgeladen naar onze auto , de antenne op hoogte geplaatst en de 2 -meter aangesloten . Ook de outbacker en de K1 stonden stand-by ter controle laters voor de vossen .We waren al in de lucht en een korte radiocheck met ON4AAC en ON6RL verklaarde dat alles OK was .