Please use your callsign as username
Gebruik uw call als gebruikersnaam.


Search in QRZ.COM


Created by PA4RM

Even voor elf uur kwam Jacky ON3JK aangereden , net voor mijn xyl en mezelf, naar onze startplaats .We waren goed op tijd en de camper werd op zijn plaats gezet en de luifel uitgerold.
Terwijl de xyl koffie maakte werd het materiaal overgeladen naar onze auto , de antenne op hoogte geplaatst en de 2 -meter aangesloten . Ook de outbacker en de K1 stonden stand-by ter controle laters voor de vossen .We waren al in de lucht en een korte radiocheck met ON4AAC en ON6RL verklaarde dat alles OK was .


De picniktafel diende om de vossen een plaats te geven om te synchroniseren .Dat lukte perfect en we wachtten een hele cyclus +1 vos om zekers te zijn dat alles naar wens verliep. Pico-bello , niets aan toe te voegen .
Snel de hete koffie binnengezwolgen en we waren op weg naar het eerste “vossenhol”. Dit was vos nr 4 . Korte uitleg aan Jacky hoe we gingen opstellen alles uitgepakt en opgesteld en op weg naar de volgende . Echter onderweg realiseerden we ons dat we vergeten waren om de antenne af te stemmen en de eindtrap in te schakelen ! Geen paniek , we komen straks wel terug .
Vos 2 dan maar . Geparkeerd bij een halve dierentuin die erg benieuwd waren en een 50 tal meter verder in een kleine inham onder de dennenbomen werd vos 2 geparkeerd .Deze keer geen fouten , vos 2 stond te stralen !
Hup , verder naar schuilplaats van vos1 . Links geparkeerd op de smalle weg en rechts de vos uitgezet . Het gaat al vrij vlot nu , enkel de tuidraden zijn altijd vervelend . Daar moeten we wat op vinden laters .
Vos 3 en 5 moeten nog even wachten , we rijden terug via het startpunt en daar staan al twee jagers te blinken . ON4DNR en ON6HE . Zijn die mannen niet wat vroeg ? Eigenlijk niet echt , wij zijn al laat ! Het is al na half één en we moeten er nog twee doen . Eddy merkt op : Ik hoor er al ! Moet die niet wachten tot de andere er zijn ? Dat worden strafpunten , verzekeren we hem !
Snel naar vos nr 5 . Eerst geprobeerd om langs een doodlopend straatje tot daar te geraken maar het is er smal en we kunnen nergens parkeren . Ons gedraaid op een hof van een vriendelijke vrouw en terug weg . Het volgende straatje ken ik en we zijn al vlug op de bestemming . Het kan met de auto tot diep in de dreef zodat we niet te ver moeten sleuren . Deze antenne heeft oranje radialen en we maken ons een beetje zorgen over de herkenbaarheid . Bleek achteraf toch niet op te vallen .
Nog één te gaan . Gelukkig is het niet ver en de routine helpt ons vlug vooruit. Niets vergeten ? Dan maar weg en via een omweggentje (ge kent de jagers , ze proberen uit alles munt te slaan) terug naar vos 4 . Jacky regelt de antenne af en ik zet de eindtrap in werking .
Ziezo , de jacht kan beginnen .
Wij terug naar de startplaats waar ondertussen meer volk is aangekomen .Ook de xyl's die gaan wandelen zijn al ter plaatse , toch bijna allemaal want onze langverwachtte François en xyl zijn er nog niet . Een stofwolk van zijn 4x4 in de verte kondigt zijn komst aan .
Ondertussen deel ik de kaartjes uit en tot mijn plezier zijn er ook een aantal “grijze vossen “ aan wezig . Donald ON7QR , Kurt ON4CHE , Eddy PA3EIF en Jean ON4ABZ komen ons vervoegen .
Na een korte verwelkoming en wat praktische informatie gaan de eerste al op stap . Veel technische uitleg hoef ik niet te geven , want dit is reeds gedaan de avond ervoor op onze workshop. Ik zie dat iedereen reeds zelf een leen-ontvanger bemachtig heeft en voor ons , inrichters , is het nu even rust nadat de laatsten vertrokken zijn .
We eten dan ook, rustig onze sandwichen op met de nodige koffie erbij .
We waren het bijna vergeten maar onze laatste vos MO moet nog opgesteld worden voor terug naar de start te geraken . Even checken op de K1 , alles OK !
Enkele mountainbike passanten vragen of hier de bevoorrading is , ik moet ze teleurstellen , de blikjes frisdranken zijn voor onze jagers na de jacht . Het heet hier niet voor niets “ de bekaf”, ze zullen het geweten hebben !Eén enkel mountainbiker komt méér uitleg vragen , wat doen jullie hier eigenlijk ?
Ik vertel kort de bedoeling en hij is erg geïnteresseerd. Ik geef hem mijn email . We zien wel .
Veel passanten hebben we gezien maar weinig jagers . Toch moeten ze normaal hier passeren als ze de 3 en de 5 willen te pakken krijgen . De ouwe rotten in het vak passeren inderdaad maar onze wld-ers zien we niet .Enkel Luk , ON4BB komt vanachter de hoek gedraaid , doet een peiling vertrekt ,maar keert op zijn stappen terug . Hij ziet ons uitstalraam met frisse blikjes cola en aarzelt geen moment .De suikers heeft hij blijkbaar nodig aan zijn uitdrukking te zien . Terug op stap zijn peiling achterna.
Het wordt 15h00 , nog geen kat gezien laat staan een vos . Ik vertel juist aan Jacky dat “ de echte” minder dan een uur nodig hebben om alle vijf de vossen te spotten . Zou er iets mis zijn ? Alle vossen komen nog in de lucht , dus dat zit wel snor . Nog een half uur later komt Kurt binnen gewandeld met een volle score .Doet zijn beklag over vos 2 dat hij daar veel tijd verloren heeft en geeft ons enkele tips voor de volgende organisatie , die we in dank noteren . Kurt heeft nog een afspraak en vertrekt na zijn verfrissing .Eén voor één druppelen ( bijna letterlijk) ze binnen met elk hun eigen verhaal . ON4DNR wordt netjes afgezet met een groene jeep van Eric ON8DOE ,die elkaar onderweg gevonden hebben . Eric kwam ons een bezoekje brengen en heeft Dirk nog helpen zoeken . Het enige wat ze gevonden was een tikkende wei-afsluiting . Sorry jongens , telt niet !
Ondertussen zijn de 2 uren tijd al lang vervlogen . François en André ON4AVZ komen voorbij gewandeld en waren op weg naar de 3 en de 5 . We hebben lichte druk uitgeoefend om ze te overtuigen dat het geen zin meer had .Ge kent die mannen hé , eenmaal vertrokken is er geen houden meer aan ! De xyl's waren ondertussen allang naar het boscafeke gewandeld waar ook hun echtgenoten naar toe trokken .Enkel Eddy ON6HE en Willy ON5JE waren nog zoek . Geen GSM en geen portabel blijkbaar want onze aanroepen bleven onbeantwoord . Jacky vertrok richting QTH en Gezoardse feesten en Marc ON6HI kwam ons nog vereren met een bezoekje en wat technische uitleg . François bood zich aan om met zijn auto te gaan zoeken , het was ondertussen al kwart voor zes, en uiteindelijk liet mijn xyl me weten dat de twee sloebers al in het boscafeke zaten met als uitleg dat ze de weg kwijt waren en enkel een pijl vonden met de naam van het café erop. We denken het er het onze van !
ON4AUB en mezelf zijn dan nog de vossen gaan ophalen om ook nog te gaan afsluiten in het bos-cafeke waar er echter geen plaats meer was . We hebben dan maar besloten om huiswaarts te keren .
Ik vond het een geslaagde vossenjacht en ik weet dat ik niet alleen ben met deze opinie .
We nemen alle technische en organisatorische tips mee naar onze volgende jacht .


73 ON4AOL Luc.

NummerCallNaamStartEindtijdaantal vossen
1 ON6HE Eddy 13:40 Boscafé! 4
2 ON4BB Luk 13:45 17:14 4
3 ON4AVZ André 13:46 17:00 2
4 ON4DNR Dirk 13:40 16:20 0
5 PA3EIF Eddy 13:40 15:42 5
6 ON5JE Willy 13:40 Boscafé! 4
7 ON7QR Donald 13:40 15:42 5
8 ON4AUB François 13:50 17:00 3
9 ON4ABZ Jean 13:47 15:42 2
10 ON4CHE Kurt 13:51 15:33 5

 

 

2011_initiatie_ARDF